Curry verde cu pui

Serving
Cooking Time
Difficulty
- 150 gPiept de pui (tăiat cubulețe)
- 40 gPastă de curry verde
- 100 gVinete (mărime medie tocate) sau mazăre verde
- 160 gLapte de cocos (prima porție)
- 180 gLapte de cocos (a doua porție)
- 180 gApă
- 16 gArdei iute roșu (pe lungime feliate)
- 10 gFrunze de busuioc
- 2 gFrunze de lămâie verde (fără tulpină)
- 14 gZahăr de palmier
- 16 gSos de pește
- 1
Se încălzește o oală pe aragaz și se adaugă 1. Se adaugă prima porție de lapte de cocos proaspăt (100 g). Pe un aragaz pus la foc mediu se fierbe încet laptele de nucă de cocos până se obține o cremă distinctă forme de straturi.
- 2
Se toarnă pasta de curry verde și se "prăjește" brusc supa amestecul rezultat! Continuați să amestecați ușor până când mâncarea miroase aromat aroma alimentelor este perceptibilă. Se toarnă cu grijă prima porție de lapte de cocos din laptele de cocos rămas pentru a împiedica sosul să se ardă.
- 3
Puneți feliile de piept de pui în sosul pregătit și gătiți-le până la aproximativ 40%. După gust, se adaugă zahărul de palmier și sosul de pește și se amestecă bine. Adăugați a 2-a tranșă de lapte de cocos la acest amestec și la foc mare, continuați să gătiți în oală la foc mare.
- 4
De îndată ce curry-ul începe să fiarbă din nou, adăugați cu grijă carnea tocată vinete sau mazăre verde, astfel încât acestea să fie acoperite de sos.
- 5
Când se taie bucățile de vinete sau mazărea verde se înmoaie, se taie în felii ardeiul iute roșu lung și frunzele de lămâie verde, pentru ca aromele și aromele înțepătoare ale acestora să fie mai bine și apoi se presară peste ardei iute și peste frunzele de busuioc în amestec. Se amestecă bine, apoi opriți focul.
Gaeng khiao waan gai, sau curry verde cu pui, este unul dintre cele mai cunoscute și populare curry thailandeze din lume. Un curry bogat pe bază de lapte de cocos, o parte din caracterul său plăcut mulțimii este echilibrul său: este picant, dar nu prea picant; este dulce, dar nu prea dulce; iar bogăția laptelui de cocos se potrivește bine cu relativa slăbiciune a cărnii de pui. Curry-ul își ia numele de la ardeii grași verzi folosiți pentru a face prik gaeng khiao waan, pasta de curry care constituie baza sa, care conține, de asemenea, plante aromatice proaspete, cum ar fi lemongrass, galangal, usturoi și șalotă, împreună cu condimente uscate și pastă de creveți. (Pasta de curry este în esență identică cu pasta de curry roșu, prik gaeng phet, folosită pentru a prepara curry roșu sau gaeng phet, în afară de faptul că folosește ardei iute verde în loc de ardei iute roșu uscat).